Novi Tourneo Connect

Če iščete pet ali sedem vsestransko uporabnih sedežev ali vozilo, ki vas bo spremljalo tako v delovnem kot v prostem času, bo novi Tourneo Connect poskrbel za izjemno vozno izkušnjo.

Vozilo navdušuje z neverjetno prilagodljivim sistemom sedežev. Osupljivo obsežen je tudi seznam serijske opreme in tehnologij za doplačilo, ki bi jih sicer pričakovali pri veliko dražjih kombijih za prevoz oseb. Dovršeni in obenem do uporabnika prijazni sistemi poskrbijo, da ob prostoročni uporabi ostanete povezani, pomagajo vam nadzirati in uravnavati hitrost ter celo zaščitijo pešce v vaši okolici.

S posodobljeno zunanjostjo in izboljšano notranjostjo ter varčnejšo porabo je novi Tourneo Connect odlična izbira za prevoz kogarkoli in česarkoli od točke A do točke B.

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Novi Tourneo Connect je zdaj na voljo z inteligentno pomočjo za uravnavanje hitrosti, ki vam zagotavlja boljši nadzor nad hitrostjo in vam omogoča, da se osredotočite na vožnjo. Kamera prepoznavanja prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (če jo aktivirate, seveda), nato sistem prilagodi največjo hitrost v skladu s to omejitvijo.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijo. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. Funkcija Live Traffic* vam bo pomagala, da se izognete prometnim zastojem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”.
*V povezavi z aplikacijo Ford Pass na vašem mobilnem telefonu. Funkcija Live Traffic je brezplačno na voljo dve leti po registraciji in zahteva SYNC 3 z navigacijo. Pri prenosu podatkov lahko pride do dodatnih stroškov, ki jih zaračuna vaš ponudnik storitev.

Zmogljiv in varčen novi motor

Zmogljiv in varčen novi motor

Najsodobnejši dizelski motorji s turbopolnilnikom Ford EcoBlue zagotavljajo občutno manjšo porabo ter večjo zmogljivost in prefinjenost. Na voljo so v izvedbah s 55 kW (75 KM), 74kW (100 KM) in 88 kW (120 KM), obenem pa so odzivnejši in tišji kot kadarkoli doslej.

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Pomoč pri preprečevanju trčenja zaznava vozila in pešce na cesti pred vozilom. Zazna lahko tudi možnost, da bo pešec prečkal pot vozila. Sistem vas opozori na zaznano nevarnost trčenja in če se ne odzovete, samodejno zavira. Tehnologija je zasnovana tako, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja, če se mu ni možno izogniti, deluje pa do hitrosti 80 km/h.

Prilagodljiva namestitev

Prilagodljiva namestitev

Domiselno razporejanje sedežev dopolnjuje Fordov sistem za plosko zlaganje, da lahko preprosto prilagodite notranjost vozila in zagotovite prostor za potnike, prtljago in zajetne ali dolge predmete ter kombinacijo vsega naštetega.

V 5-sedežnem Tourneu Connect je druga vrsta sedežev deljena v razmerju 60:40. Če naslonjala poravnate s sediščem, lahko celoten sedež preklopite naprej in zagotovite kar največ prostora za prtljago.

V 7-sedežnem Grand Tourneu Connect je za še večjo prilagodljivost na voljo sistem za plosko zlaganje sedežev. Z njim lahko v razmerju 60:40 deljene sedeže v drugi vrsti zložite in preklopite v prostor za noge ter si zagotovite povsem ravno tovorno dno. Prav tako lahko plosko zložite tudi v razmerju 50:50 deljena sedeža v tretji vrsti.

Kaj pričakujete od svojega velikega enoprostorca?

Če potrebujete prostor za do pet oseb, je Tourneo pravi avto za vas. In če potrebujete še več prostora, da lahko peljete do sedem oseb, izberite model Grand Tourneo.

Obe različici odlikuje izjemno prilagodljiv sistem sedežev, ki omogoča, da preprosto zagotovite prostor za potnike, prtljago ali zajetne predmete, ki jih morate prevažati.

Varijante

Tourneo Connect

Tourneo Connect nudi dovolj prostora za prevoz do petih oseb in njihove prtljage. Ker je možno sedeže na prefinjen način prilagajati zahtevam, lahko pri manjšem številu sopotnikov prtljažnik preprosto povečate.

Skupna dolžina: 4425 mm
Višina stropa: 1819 mm
Sedeži: 5 sedežev
Konfiguracije sedežev: 16
Najv. prostornina prtljažnika: 2180 litrov
Vlečna obremenitev: do 1454 kg pri prikolici z zavorami

Grand Tourneo Connect

Grand Tourneo Connect je znatno daljši, zato je lahko v njem še tretja vrsta sedežev. Tako je na voljo več kot dovolj prostora za do sedem odraslih oseb. Sedežna klop v tretji vrsti je deljena v razmerju 50:50 in jo je možno plosko zložiti in preklopiti naprej, da je v vozilu vedno dovolj prostora.

Skupna dolžina: 4825 mm
Višina stropa: 1820 mm (različica s 5 ali 7 sedeži)
Sedeži: 5 ali 7 sedežev
Konfiguracije sedežev: 16
Najv. prostornina prtljažnika: 2950 litrov
Vlečna obremenitev: do 1454 kg pri prikolici z zavorami, 750 kg pri prikolici brez zavor

 

Barve

Izbirajte v paleti 10 elegantnih barv.

Blazer Blue
Kapoor Red
Diffused Silver
Metallic Blue
Frozen White
Race Red
Moondust Silver
Guard
Shadow Black
Magnetic
Blazer Blue
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect
Tourneo Connect

Tehnologija z namenom

Novi Ford Tourneo Connect je odlično usklajen z vašim življenjem. Vsaka tehnologija in funkcija – od inteligentne pomoči za uravnavanje hitrosti do sistema za ohranjanje voznega pasu – poskrbi za lahkotno vožnjo, v kateri boste uživali bolj kot kadarkoli doslej.

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Inteligentna pomoč za uravnavanje hitrosti vam zagotavlja boljši nadzor nad hitrostjo in vam omogoča, da se osredotočite na vožnjo. Kamera prepoznavanja prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (če jo aktivirate, seveda), nato sistem prilagodi največjo hitrost v skladu s to omejitvijo*.

*Za upoštevanje hitrostnih omejitev je vedno odgovoren voznik.

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko jih potrebujete

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko jih potrebujete

Novi vitkejši žarometi s samodejnim vklopom delujejo z zmogljivimi ksenonskimi žarnicami, v žaromete pa so vgrajene tudi dnevne luči LED. Tipalo zazna slabšo osvetljenost, ko se zmrači ali pri nenadnih spremembah, na primer v predorih. V tem primeru samodejno zasvetijo žarometi, da je vožnja prijetnejša in varnejša.

Še lažje parkiranje

Še lažje parkiranje

Aktivna pomoč pri parkiranju vas lahko usmerja pri bočnem ali pravokotnem parkiranju. Preprosto pritisnite na gumb in senzorji tega inovativnega sistema med vožnjo poiščejo primerna parkirna mesta. Nato sistem poskrbi za obračanje volana, vi pa dodajate plin, prestavljate in zavirate (skladno s prikazi na zaslonu in zvočnimi signali). Prav tako vam lahko sistem pomaga zapeljati iz parkirnega mesta po bočnem parkiranju.

Vidi prometne znake, ki ste jih morda spregledali

Vidi prometne znake, ki ste jih morda spregledali

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna tako trajne kot začasne znake in oznake ob cesti ali nad njo. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako hitrostne omejitve ali prepovedi prehitevanja ter se spremeni skladno z zaznano novo omejitvijo.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu s pomočjo naprej usmerjene kamere zaznava nenamerno vožnjo iz voznega pasu. Opozarjanje na ohranjanje voznega pasu vas v tem primeru opozori s tresenjem volana in prikazom. Če se ne odzovete (pravočasno), vas pomoč za ohranjanje voznega pasu z navorom krmiljenja pomaga usmeriti nazaj na ustrezni vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (npr. avtoceste), zato se samodejno izklopi pri hitrostih pod 70 km/h, sistem pa lahko tudi ročno izklopite.

Kamera in senzorji za lažji pregled zadaj

Kamera in senzorji za lažji pregled zadaj

Stebrički, kolesa, nizki zidovi … Vzvratna kamera na zaslonu v sredinski konzoli prikaže vse, kar se skriva za vozilom. Poleg prikaza predmetov, ki ste jih morda spregledali, vam sistem s prikazom usmerjevalnih črt pomaga parkirati tudi v še tako utesnjena parkirna mesta. Kamera se samodejno vklopi, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo.

Parkirni senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila vam pomagajo oceniti razdaljo med vami in ovirami pred ali za vozilom. Ko senzorji zaznajo oviro, vas sistem opozori s prikazom in zvočnim signalom, ki postaja intenzivnejši, ko se bližate oviri.

Za varno razdaljo

Za varno razdaljo

Na armaturni plošči je stalno prikazana tudi razdalja do vozila, ki vozi pred vami. Glede na vaše nastavitve vas bo prikaz v barvah semaforja obveščal, ali je razdalja ustrezna ali premajhna. Če se vozilu pred sabo preveč približate, se pokaže še rdeči simbol opozarjanja na nevarnost naleta.

 Tehnologija, ki vidi, kaj se vam bliža

Tehnologija, ki vidi, kaj se vam bliža

Sistem za nadzor mrtvih kotov s pomočjo radarskih senzorjev zaznava vozila, ki se skrivajo v vašem mrtvem kotu. Senzorji so na obeh straneh vašega Tournea Connect in vas z dobro vidno oranžno lučko v ustreznem zunanjem ogledalu opozorijo na morebitne nevarne situacije.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju v klanec začasno prepreči pomik vozila nazaj ali naprej. Sistem za 2,5 sekunde zadrži tlak v zavornem sistemu, kar vam zagotavlja več časa in nadzora za premik stopala z zavorne stopalke na stopalko za pospeševanje. Sistem je zelo uporaben tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Senzor vklopi brisalce, ko zazna dežne kaplje na vetrobranskem steklu, in nato hitrost delovanja prilagaja vremenskim pogojem. Izbirate lahko med različnimi stopnjami občutljivosti, ki delovanje brisalcev prilagodijo količini zaznane vlage.

Pomoč za ohranjanje voznega pasu poskrbi tudi za opozorilo v primeru utrujenosti

Pomoč za ohranjanje voznega pasu poskrbi tudi za opozorilo v primeru utrujenosti

Sistem stalno nadzira vašo zbranost pri vožnji in zazna vse spremembe, povezane z utrujenostjo. Če zazna zmanjšanje pozornosti, se na zaslonu pokažeta opozorilni simbol in sporočilo »Naredite premor!«. Pri nadaljnjem zmanjševanju zbranosti sistem ponovno prikaže opozorilo in vas 'predrami' še z zvočnim signalom.

Ford SYNC s pomočjo v sili

Ford SYNC s pomočjo v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC je pomoč v sili*. V primeru nezgode s sproženjem varnostnih blazin ali izklopom črpalke za gorivo lahko sistem s pomočjo prek Bluetootha® povezanega mobilnega telefona neposredno pokliče reševalne službe. Klic lahko prekinete ali se po želji pogovorite z operaterjem klicnega centra. Najpomembneje je, da lahko sistem zagotovi ključne informacije, kot so koordinate GPS, tudi če jih vi ne morete.

*Fordova pomoč v sili je na voljo v več kot 40 evropskih državah. Funkcija deluje, če je v vozilu povezan združljiv mobilni telefon in pride do trčenja s sproženjem varnostnih blazin (razen varnostne blazine za zaščito kolena) ali senzorji za zaznavanje trčenja izklopijo črpalko za gorivo. Pomoč v sili ni na voljo v vseh evropskih jezikih.

Dizelski in bencinski motorji brez kompromisov

Novi Ford Tourneo Connect je na voljo z večkrat nagrajenim bencinskim motorjem Ford EcoBoost ali izboljšanim dizelskim motorjem EcoBlue. Obe možnosti zagotavljata izjemno zmogljivost in varčno porabo goriva. V kombinaciji z našim novim, še bolj prefinjenim 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom boste uživali v lahkotnem prestavljanju in uglajenih potovanjih.

Dizelski motor 1.5-litrski EcoBlue

Dizelski motor 1.5-litrski EcoBlue

Naši dizelski motorji TDCi s 55 kW (75 KM), 74 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM) navdušijo s prefinjeno močjo in vrhunsko učinkovitostjo, saj znaša poraba goriva od 4,2 l/100 km*, izpusti CO₂ pa od 116 g/km. Na mestnih ulicah in pri dolgih vožnjah po avtocestah boste še posebej cenili uglajen navor za vožnjo navkreber ali prehitevanje.

*Uradni testni podatki. Dejanska poraba goriva se lahko razlikuje in je odvisna od obremenitve, števila potnikov, sloga in pogojev pri vožnji.

 Bencinski motor 1.0-litrski Ford EcoBoost

Bencinski motor 1.0-litrski Ford EcoBoost

Naši večkrat nagrajeni* motorji Ford EcoBoost s turbopolnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in prilagodljivim uravnavanjem ventilov zagotavljajo zmogljivost večjih motorjev ob znatno varčnejši porabi goriva in manjših izpustih.

*Ford EcoBoost. Mednarodni motor leta 2017 v kategoriji do 1.0-litra. Zmagovalec zadnjih šest let zapored.

Dovršeni novi 8-stopenjski samodejni menjalnik

Dovršeni novi 8-stopenjski samodejni menjalnik

Novi Tourneo Connect je na voljo tudi z naprednim novim samodejnim menjalnikom. Razvit je bil povsem na novo ter z izboljšanim pospeševanjem in izjemno uglajenim prestavljanjem nadgradi vašo vozno izkušnjo, poskrbi za optimalno porabo goriva in maksimalno zmogljivost vozila.

Privarčujte gorivo s sistemom Auto Start-Stop

Privarčujte gorivo s sistemom Auto Start-Stop

Ko ustavite pred semaforjem ali motor zaradi zastoja deluje v prostem teku, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor (kljub temu pa je zagotovljeno napajanje pomembnih elementov, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC). Za speljevanje zadošča, da kot običajno pritisnete na stopalko sklopke in izberete prvo prestavo, sistem pa bo ponovno zagnal motor. Sistem Auto Start-Stop je še posebej učinkovit na mestnih ulicah, saj lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (v mestnem ciklu).

Učinkovit način za polnjenje akumulatorja

Učinkovit način za polnjenje akumulatorja

Običajne tehnologije polnijo akumulator ves čas, sistem za regenerativno polnjenje akumulatorja pa samo takrat, ko je treba, polnjenju pa se po možnosti izogne med pospeševanjem. Tako omogoča dodatno zmanjšanje porabe in izpustov.

Za učinkovito vožnjo

Za učinkovito vožnjo

Inovativni sistem z načinom Ford Eco Mode ves čas nadzira vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Pri tem analizira hitrost, prestavljanje in zaviranje, vožnjo s predvidevanjem in razmerje med dolgimi in kratkimi razdaljami.

Zasnovan za udobje in prilagodljivost

Užitek ga je voziti in potovanje z njim je res nekaj posebnega, saj ga odlikujejo izbrani materiali in vrhunska izdelava. Novi Ford Tourneo Connect je sproščen, prefinjen in praktičen. Napredne tehnologije v kabini, med katerimi sta tudi SYNC 3 in brezžično polnjenje, poskrbijo za povezave in vožnje brez stresa.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijo. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki za intuitivno navigacijo podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. Funkcija Live Traffic* vam bo pomagala, da se izognete prometnim zastojem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”.

*V povezavi z aplikacijo FordPass na vašem mobilnem telefonu. Funkcija Live Traffic je brezplačno na voljo dve leti po registraciji in zahteva SYNC 3 z navigacijo. Pri prenosu podatkov lahko pride do dodatnih stroškov, ki jih zaračuna vaš ponudnik storitev.

Polnjenje med potjo

Polnjenje med potjo

Nekatere pametne telefone lahko polnite kar brezžično*, zato bo vaša naprava vedno pripravljena za uporabo.

*S protokolom Qi združljivi telefoni in telefoni s polnilnim ovitkom ACV Qi.

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Novi Tourneo Connect samodejno zazna prisotnost edinstvenega obeska, tudi če je ta v vašem žepu ali torbi. Zato le pritisnite gumb za zagon Ford Power in se odpeljite.

Z ogrevanjem Quickclear hitro očistite vetrobransko steklo

Z ogrevanjem Quickclear hitro očistite vetrobransko steklo

Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se v ledeno mrzlih jutrih prej odpravite na pot. Pritisnite na gumb in izjemno tenke žičke se ogrejejo, odtalijo steklo, stopijo sneg in odrosijo vetrobransko steklo ter pomagajo odmrzniti tudi brisalce.

Varen pristan za vse vaše naprave

Varen pristan za vse vaše naprave

Držalo je zasnovano za varno namestitev vašega navigacijskega sistema, pametnega telefona ali MP3-predvajalnika in vključuje priključek USB.

Prilagodljiva razporeditev sedežev

Prilagodljiva razporeditev sedežev

Udobni zadnji sedeži z udobjem razvajajo do pet potnikov na še tako dolgih vožnjah. Ko sedežev ne potrebujete, jih lahko zložite in preklopite naprej, da si zagotovite še več prostora za prtljago.

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

S funkcijo Ford MyKey® lahko poleg številnih drugih nastavitev določite najvišjo hitrost, aktivirate opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo omejite glasnost zvočnega sistema. Tehnologija je zasnovana tako, da lahko brez skrbi posodite avto prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki naj veljajo s posameznim ključem. ‘Skrbniški‘ ključ brez omejitev obdržite zase in po želji naročite še kakšen dodaten ključ.

Sedeži, ki navdušijo s toplino

Sedeži, ki navdušijo s toplino

Voznik lahko izbere ogrevanje sedeža. Na voljo so tri nastavitve, da vam bo prijetno tudi v ledeno mrzlih zimskih jutrih in se boste ogreli v zoprno hladnih dneh.

Nastavite idealno temperaturo zase in svoje sopotnike

Nastavite idealno temperaturo zase in svoje sopotnike

Z dvopodročno klimatsko napravo z elektronskim samodejnim nadzorom temperature lahko izberete želeno temperaturo zase in sovoznika in sistem jo bo vzdrževal z naprednim sistemom za klimatiziranje.

Panoramsko strešno okno za več svetlobe in občutek neomejene prostornosti

Panoramsko strešno okno za več svetlobe in občutek neomejene prostornosti

Električni senčnik odstrete s pritiskom na gumb in se prepustite naravni sončni svetlobi, ki vas poboža skozi panoramsko strešno okno. Obenem odbojni sloj na steklu poskrbi, da ostane notranjost vozila prijetno hladna in vas ščiti pred škodljivimi UV-žarki.

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

S to funkcijo je v vozilo skoraj nemogoče dotočiti napačno gorivo, saj se neustrezna šoba ne poda v odprtino. In ker je Ford Easy-Fuel sistem brez pokrovčka, si ne boste umazali rok z odvijanjem umazanega pokrovčka posode za gorivo.

Zunanji ogledali, ki se zaščitita sami

Zunanji ogledali, ki se zaščitita sami

Za zaščito pred poškodbami se zunanji ogledali po parkiranju s pomočjo elektrike samodejno preklopita k vozilu. Ko sta ogledali preklopljeni k vozilu, sta zaščitena tudi vgrajena elegantna smernika LED. Poleg tega ogrevanje zunanjih ogledal poskrbi, da se boste lahko tudi v ledeno mrzlih zimskih jutrih hitro in varno odpravili na pot.

Dovršena tehnologija za varnost in zaščito

Novi Ford Tourneo Connect je opremljen s številnimi naprednimi varnostnimi tehnologijami, ki zaščitijo vas in vaše sopotnike. Na voljo so tudi dovršeni varnostni sistemi za zaščito vozila in predmetov v njem.

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Pomoč pri preprečevanju trčenja zaznava vozila in pešce na cesti pred vozilom. Zazna lahko tudi možnost, da bo pešec prečkal pot vozila. Sistem vas opozori na zaznano nevarnost trčenja in če se ne odzovete, samodejno zavira. Tehnologija je zasnovana tako, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja, če se mu ni možno izogniti, deluje pa do hitrosti 80 km/h.

Da bo vaša prikolica varno sledila vozilu

Da bo vaša prikolica varno sledila vozilu

Nadzor zanašanja prikolice zazna ‘opletanje’ ali nihanje prikolice in pomaga odpraviti težavo z zmanjšanjem hitrosti vozila, da je vleka spet pod nadzorom. Sistem upočasni vozilo z zmanjšanjem navora motorja in s postopnim povečanjem zavornega tlaka vseh koles.

Izboljšana stabilnost v zahtevnih voznih pogojih

Izboljšana stabilnost v zahtevnih voznih pogojih

Elektronski nadzor stabilnosti stalno spremlja položaj vozila na cesti. Zaznava, ali je vozilo izgubilo oprijem, in samodejno zavira posamezna kolesa, da ga pomaga stabilizirati. Z naprednimi senzorji – od protiblokirnih zavor do sistema za nadzor zdrsa – spremlja vedenje vozila.

Izboljšan sistem varnostnih blazin

Izboljšan sistem varnostnih blazin

Tourneo Connect je na voljo z varnostnimi zavesami, varnostnimi blazinami za voznika in sovoznika ter stranskimi varnostnimi blazinami. Napredni senzorji so nameščeni na ključnih točkah vozila, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.

Napredni sistemi za nadzorovano zaviranje

Napredni sistemi za nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju zavor (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči se dopolnjujeta, da je zaviranje kar se da učinkovito. Tudi pomoč pri zaviranju v sili pripomore, da vozilo v nujnih primerih doseže maksimalno učinkovitost zaviranja. Za samodejno uravnavanje skrbi elektronski nadzor stabilnosti, ki zazna, kako močno ste pritisnili na zavorno stopalko in poveča zavorni tlak, če je treba. Pri močnem zaviranju sistem zavornih luči utripa in tako opozori druge voznike.

Opozorilo voznikom za vami, da močno zavirate

Opozorilo voznikom za vami, da močno zavirate

Če morate nenadoma močno zavirati, sistem zavornih luči z utripanjem opozori voznike za vami.

Zgodnje opozorilo na znižanje tlaka v pnevmatiki

Zgodnje opozorilo na znižanje tlaka v pnevmatiki

Če sistem za nadzor tlaka med vožnjo zazna, da je prišlo do znižanja tlaka v kateri od pnevmatik, vas opozori s simbolom, ki zasveti na instrumentni plošči.

Da se ne boste nikoli pozabili pripeti z varnostnim pasom

Da se ne boste nikoli pozabili pripeti z varnostnim pasom

Opozorilnik za uporabo voznikovega varnostnega pasu vas opomni, da ste se pozabili pripeti in je serijsko vgrajen v vse različice.

Za varen prevoz otrok

Za varen prevoz otrok

Novi Tourneo Connect je zasnovan tako, da so med vsako vožnjo kar se da varni in zaščiteni tudi otroci. Zadnja sedežna klop je opremljena s pritrdišči ISOFIX, na katere lahko preprosto namestite dva ustrezna otroška sedeža.

Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem in protivlomna zaščita ključavnic

Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem in protivlomna zaščita ključavnic

Novi Tourneo Connect je opremljen s centralnim zaklepanjem z daljinskim upravljanjem, ki je varnejše kot kadarkoli doslej. Tako je možno odkleniti samo ena vrata, druga pa ostanejo zaklenjena tako dolgo, dokler ne pritisnete na gumb v voznikovih vratih. S tem gumbom lahko krmilite zaklepanje vseh vrat vozila. Vse ključavnice so zaščitene proti vlomu, da jih ni možno odpreti na silo.

Dva zmogljiva alarmna sistema

Dva zmogljiva alarmna sistema

Za doplačilo je novi Tourneo Connect opremljen s celovitim alarmnim sistemom, ki se sproži pri nasilnem odpiranju vrat ali pokrova motornega prostora. Na voljo je tudi še bolj dovršeni alarmni sistem kategorije Thatcham 1. Ta se samodejno aktivira, ko zaklenete vozilo, in v primeru vloma v vozilo, dviganja vozila ali zaznanega gibanja v notranjosti vozila sproži glasno sireno.

Dodatni, neodvisni rezervni alarm

Alarmni sistem kategorije Thatcham vključuje tudi baterijsko napajano sireno za dodatno zaščito. Ta se sproži skupaj z alarmom in zaradi lastnega vira napajanja deluje tudi v primeru, da nepridipravi odklopijo akumulator vozila.

Nova raven prilagodljivosti

Novi Ford Tourneo Connect navduši z notranjostjo, ki s prilagodljivostjo prekaša vse predhodnike. Druga vrsta sedežev je deljena v razmerju 60:40 in omogoča, da si s preklopom naprej zagotivite še več prostora za prtljago. Dodatni domiselni prostori za shranjevanje v kabini omogočajo, da je notranjost vedno urejena. Če željite peljati sedem odraslih potnikov, gorsko kolo ali poljubno kombinacijo oseb in predmetov, je Tourneo Connect pripravljen na vse.

Prilagodljiva namestitev

Prilagodljiva namestitev

Domiselno razporejanje sedežev dopolnjuje Fordov sistem za plosko zlaganje, da lahko preprosto prilagodite notranjost vozila in zagotovite prostor za potnike, prtljago, zajetne ali dolge predmete in kombinacijo vsega naštetega.

V 5-sedežnem Tourneu Connect je druga vrsta sedežev deljena v razmerju 60:40. Če naslonjala poravnate s sediščem, lahko celoten sedež preklopite naprej in zagotovite kar največ prostora za prtljago, da lahko prevažate težke in zajetne predmete.

V 7-sedežnem Grand Tourneu Connect je za še večjo prilagodljivost na voljo sistem za plosko zlaganje sedežev. Z njim lahko v razmerju 60:40 deljene sedeže v drugi vrsti zložite in preklopite v prostor za noge ter si zagotovite povsem ravno tovorno dno. Prav tako lahko plosko zložite tudi v razmerju 50:50 deljena sedeža v tretji vrsti.

Preprost dostop do druge vrste sedežev

Preprost dostop do druge vrste sedežev

Tourneo Connect je opremljen z drsnimi vrati na obeh straneh, ki omogočajo preprosto vstopanje in izstopanje potnikom na sedežih v drugi vrsti, kar je še posebej praktično na ozkih parkiriščih.

Inovativni prostori za shranjevanje

Inovativni prostori za shranjevanje

Prostorna odprta sredinska konzola ob ročni zavori je zasnovana tako, da imate vse pri roki: držalo za pijače, prostor za prenosni računalnik ali mapo formata A4 in/ali manjše predmete. Na voljo sta tudi vtičnica za dodatne naprave in priključek USB, na sprednjem delu konzole pa je 12-voltna električna vtičnica, da je dostopna tako vozniku kot sovozniku. V prostornem predalu pod tlemi lahko varno in priročno shranite različne predmete.

Zaščita sedežev pred vsakodnevno obrabo

Zaščita sedežev pred vsakodnevno obrabo

Če morate redno prevažati prtljago ali opremo, nudi Grand Tourneo Connect s sedmimi sedeži dodaten prostor za večje predmete. Za zaščito preklopljenih sedežev v tretji vrsti in hrbtne strani sedežev v drugi vrsti je opremljen tudi z integriranim prekrivalom tal.

Snemljiva vlečna kljuka za trenutke ko potrebujete prevoz

Snemljiva vlečna kljuka za trenutke ko potrebujete prevoz

Če morate prevažati večje ali zajetnejše predmete, lahko vozilo opremite z uporabno snemljivo vlečno kljuko.

Kvalitetni in odporni materiali

Kvalitetni in odporni materiali

V Tourneu Connect so uporabljeni čvrsti in zelo odporni materiali. Tako je notranjost zaščitena tudi pri prevozu mokrih ali umazanih predmetov. Gumirane in natančno po meri izdelane talne obloge za vse vremenske pogoje ščitijo pred umazanijo in vlago. Trpežna podloga z vstavki poskrbi, da ostane tudi prtljažnik čist in urejen.

Konfigurator

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

SUMMIT AVTO d.o.o.